НОХД 3497/2016 - Присъда - 08-09-2016

Присъда по Наказателно дело 3497/2016г.

П Р И С Ъ Д А  № 228

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

08.09.2016 г.                                                                          град ПЛОВДИВ

ПЛОВДИВСКИ РАЙОНЕН СЪД                        ХХV наказателен състав

На Осми септември                                    две хиляди и шестнадесета година

в публично заседание в следния състав:

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВИОЛЕТА НИЗАМОВА

         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: АНТОАНЕТА МАЗГАЛОВА

ДАФИНКА ВЛАСЕВА

                  

                                                                  

СЕКРЕТАР: Сийка Радева

ПРОКУРОР: КИЧКА ПЕЕВА - КАЗАКОВА

като разгледа, докладвано от съдията

НОХД № 3497 по описа за 2016 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия К.И.А. - роден на *** г. в гр. Червен бряг, живущ ***, ..., български гражданин, с начално образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 30.07.2015 г. в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив /извършил е престъплението, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по реда на чл.66 от НК, и е извършил престъплението, след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като поне за  едно от тях изпълнението не е отложено по чл.66 от НК/, се е съвкупил с лице от женски пол - М.Х.Г., като я е принудил към това със сила и заплашване – престъпление по чл. 152 ал.3 т.5 вр.ал.1 т.2 вр.чл.29 ал.1 б.”а” и б.”б” от НК, поради което и на чл. 152 ал.3 т.5 вр.ал.1 т.2 вр.чл.29 ал.1 б.”а” и б.”б” от НК и на основание чл. 303 от НПК ГО ОСЪЖДА на ДВАНАДЕСЕТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл. 58а ал. 1 от НК НАМАЛЯВА така наложеното наказание с 1/3, като подсъдимият А. следва да изтърпи наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” в размер на ОСЕМ ГОДИНИ.

На основание чл. 61, т. 2 във вр. с чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС постановява подсъдимият К.И.А. да изтърпи така наложеното наказание в размер на ОСЕМ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при първоначален „СТРОГ” режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип след влизане на присъдата в сила.

На основание чл. 59 ал. 2 вр. ал. 1 от НК ПРИСПАДА от така наложеното наказание в размер на ОСЕМ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА времето, през което подсъдимият К.И.А. е бил задържан за 72 часа по реда на НПК и с мярка за неотклонение „Задържане под стража” по реда на чл. 64 ал. 2 от НПК, считано от 16.04.2016г. до влизане на присъдата в сила.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия К.И.А. ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ОД на МВР град Пловдив сумата от 641.10 лева, представляваща направени по делото разноски.

Веществените доказателства – 1 бр. тъмносиня дънкова пола с копчета отпред с етикет  Etam”; 1 бр. черен сутиен с банели с етикет „Zuerrosesize 36/80; 1 бр. син потник с тънки презрамки и с бродерия отпред с етикет „НМ”, запечатани в хартиен чувал, 1 бр. дамски бикини на хоризонтални черти с цвят сиви, лилав, оранжеви и кафяви, на съхранение при домакина на ІV РУ на МВР – Пловдив, ДА СЕ ВЪРНАТ на собственика им М.Х.Г..

Вещественото доказателство - сравнителен материал от М.Х.Г., запечатан в хартиен плик от НИКК – МВР – гр. София, на съхранение при домакина на ІV РУ на МВР – Пловдив, ДА СЕ УНИЩОЖАТ като вещи без стойност след влизане на присъдата в сила.

 

 Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 - дневен срок от днес пред ПОС, по реда на глава ХХІ от НПК.

 

 

 РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

                                               1. /п/

 

                                               2. /п/

 

ВЯРНО С ОРИГИНАЛА!

С.Р.