НОХД 1295/2013 - Присъда - 17-09-2013

Присъда по Наказателно дело 1295/2013г.

                                                ПРИСЪДА

 

269                                   17.09.2013 година                           град  ПЛОВДИВ

                                         В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ПЛОВДИВСКИ РАЙОНЕН СЪД                                    ХІІ наказателен   състав

На  Седемнадесети септември                                                          2013 година

В публично заседание в следния състав:

                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:  МАРИЯ НИКОЛОВА - АНГЕЛОВА

                                        

Секретар: Сийка Радева

Прокурор: МАРИНА ИЛИЕВА

като разгледа докладваното от ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

наказателно дело номер  НОХД1295 по описа за 2013 година

 

 

                                               П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Г.Д.И. – роден на ***г***, българин, български гражданин, неженен, осъждан, с основно образование, безработен, с адрес:***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че в условията на продължавно престъпление, когато две или повече деяния, които осъществяват поотделно един състав на едно и също престъпление, извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и еднородност  на вината, при което последващите се явяват от обективна и субективна страна продължение на предшестващите в град П. е подбудил другиго

на 15.10.2012г. А.Ц.Д., ЕГН ********** да потвърди писмено съзнателно неистина пред С.П. – разследващ полицай при 05 РУ – ОДМВР Пловдив в протокол за разпит като свидетел, че на 11.10.2012г. е бил в заведение „С. С.” в ЖК „Т.” на град П. и че на същата дата „Ж. не е управлявал автомобила, който докараха – Ауди”

на 15.10.2012г. И.Г.Н., ЕГН ********** да потвърди писмено съзнателно неистина пред С.П. – разследващ полицай при 05 РУ – ОДМВР Пловдив в протокол за разпит като свидетел, че на 11.10.2012г. е бил в заведение „С. С.” в ЖК „Т.” на град П. и че на същата дата „Г. каза, че чака да му докарат новата кола, която купил – Ауди 80 комби”, „дойдоха два автомобила и спряха на паркинга срещу заведението. Във всяка кола имаше по един мъж, който караше. Едната кола беше Ауди 80 комби, синя на цвят.”

на 16.10.2012г. А.А.Д., ЕГН ********** да потвърди писмено съзнателно неистина пред С.П. – разследващ полицай при 05 РУ – ОДМВР Пловдив в протокол за разпит като свидетел, че се е съгласил да продаде на непознато дотогава лице на име Ж. лек автомобил Ауди, закарал автомобила на локалния паркинг пред заведение „С. С.” в ЖК „Т.” на град П. и „Пред мен Ж. не се е качвал на Аудито, не е карал автомобила.”, поради което и на основание чл. 290 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 3 вр. чл. 54 от НК го ОСЪЖДА на ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ДВЕ ГОДИНИ И ШЕСТ МЕСЕЦА при първоначален „СТРОГ” режим в ЗАТВОР ИЛИ ЗАТВОРНИЧЕСКО ОБЩЕЖИТИЕ ОТ ЗАКРИТ ТИП.

           

          Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред ПОС.

 

                                     

РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/

 

ВЯРНО С ОРИГИНАЛА!

С.Р.